Angst voor verandering, statusverlies, de angst om alleen te zijn, schuldgevoelens en plichtsbesef of andere emoties, zijn signalen om serieus te nemen. Niet alleen voor jezelf, ook voor je partner. Soms is scheiden dan de beste oplossing.

Scheiden of blijven. Twijfel jij ook wel eens aan je relatie? Angst voor verandering, statusverlies, de angst om alleen te zijn, schuldgevoelens en plichtsbesef of andere emoties, zijn signalen om serieus te nemen. Niet alleen voor jezelf, ook voor je partner. Soms is scheiden dan de beste oplossing.

Soms (verkeerde?) redenen voor mensen om lang in ongelukkige relaties te blijven steken en te blijven twijfelen. In ieder geval Signalen zijn er om er iets mee te doen! Om patronen te doorbreken en de relatie te verbeteren en te vernieuwen!

Stel jezelf en je partner de juiste vragen en kan jou duidelijkheid geven waar je staat in jouw relatie en ook handig om de vragen en antwoorden samen te spiegelen met je partner.

Scheiden of blijven

 

Wanneer scheiden onvermijdelijk is
Wanneer scheiden de enige uitweg lijkt te zijn binnen je relatie, komt er een hoop op je af. Aan de ene kant moet je dit gaan vertellen aan je partner. Dat is moeilijk, vooral als hij of zij bij jou wil blijven. Aan de andere kant, hoe pijnlijk ook, het heel belangrijk dat je duidelijk bent naar je partner. Draai er niet omheen, maar respecteer ook dat de ander er moeite mee heeft en boos, verdrietig of wanhopig zal reageren. Want als je lange tijd een relatie met elkaar hebt, heeft jouw partner er recht op dat jij – ook aan het einde van de relatie – eerlijk bent. Lees meer in de bijlage Hoe vertel je het je partner.

Een ervaren scheidingsbemiddelaar helpt bij scheiden vanaf het begin tot het einde en geeft advies in alles wat er bij komt kijken.

  • Wanneer scheiden onvermijdelijk is.
  • Respectvol uit elkaar gaan via mediation
  • Respectvol alles regelen met elkaar
  • Scheiden betekent de tijd nemen om te verwerken
  • Samen ouders, deze relatie blijft ook na de scheiding.

Wanneer scheiden de enige uitweg lijkt te zijn binnen je relatie, komt er een hoop op je af. Als eerste moet je dit gaan vertellen aan je partner. Hoe pijnlijk ook, daarna volgt de stap om het samen te vertellen aan de kinderen, rekening houdend met hun leeftijd, hun karakter en belevingswereld. Het heel belangrijk dit gesprek samen goed voor te bereiden. Lees meer in de bijlage Hoe vertel je het de kinderen.

Een scheidingsmediator geeft hulp bij scheiden  en adviseert hierin en als ouders en de kinderen zelf daar open voor staan, praat ik ook met de kinderen. Het gaat immers om hen.